Novo mesto

Makro umestitev
Kontaktirajte nas

Novo mesto - slika iz zraka

Lokacija stanovanjskega naselja

Lokacija stanovanjskega naselja je krajevna skupnost Bučna vas, ki leži na severnem delu mesta. Razteza se neposredno ob eni od glavnih mestnih vpadnic – Ljubljanski cesti.

Ureditveno območje je locirano na mestnem obrobju, ob gozdnem robu v naravi. Kjub temu je od mestnega jedra oddaljeno le dobrih 5 min vožnje ter le 3 km od avtocestne povezave.

Novo mesto je prestolnica Dolenjske. Leži sredi gričevnate pokrajine v rečnem zavoju reke Krke na nadmorski višini 202 m. Mesto je trgovsko, upravno, zdravstveno, izobraževalno in kulturno središče. Sodobni urbanizacijski tokovi so zajeli tudi širše podeželje, ki je izgubilo kmetijsko vlogo. V mestu in okolici so se razvile avtomobilska (Revoz, Adria Mobil), farmacevtska in kozmetična (Krka) industrija, tekstilna, lesna ter industrija izolacijskih materialov.

Novo mesto ima 5 osnovnih šol, glasbeno šolo, srednje šole, dislocirane oddelke višjih ter visokih šol slovenskih univerz, samostojno Visoko šolo za upravljanje in poslovanje, Visoko šolo za tehnologije in sisteme in Visoko šolo za zdravstvo, Visokošolsko središče ter Univerzitetno in raziskovalno središče.

Po svojem kulturnem pomenu in zgodovinskem bogastvu sodi Novo mesto med najimenitnejša slovenska mesta.

Preberite si več tudi o stanovanjskem naselju Bučna vas – TUKAJ.

Preverite razpoložljivost hiš

Na voljo vam je skupaj 25 hiš, v dveh izvedbah (zasnova A & B). Uporabite naš interaktivni zemljevid posameznih parcel hiš in pridobite informacijo, katere hiše so še na voljo za nakup, oz. kakšna je trenutna izklicna cena za nakup posamezne hiše.